Wat kun je doen aan...

Cellulitis

Cellulitis

Ontsieren putjes je dijbenen en billen? Je kunt er wat aan doen! Op deze pagina lees je hoe je cellulitis kunt voorkomen en behandelen.

Voorkomen en bestrijden van cellulitis

Vrijwel iedere vrouw krijgt in haar leven te maken met cellulitis. Het is dan ook geen ziekte maar een ‘normaal’, helaas niet zo sierlijk, verschijnsel.  Cellulitis wordt veroorzaakt door onderhuids gelegen vetcellen die uitpuilen naar de huid en daar zorgen voor een bobbelige structuur. Het is vooral zichtbaar bij de billen en dijbenen.

Vrijwel iedere vrouw krijgt te maken met cellulitis: maakt het niet uit of je jong of oud bent, mollig of slank. Wel is het zo dat bij stevigere vrouwen de sinaasappelhuid vaak duidelijker zichtbaar is.

Wat kun je doen aan cellulitis?

Cellulitis kan behandeld worden met velasmooth

Er zijn honderden, zo niet duizenden, middelen en producten op de markt die claimen te kunnen helpen tegen cellulitis. Bij geen van deze middelen voor thuisgebruik, dus lotions, crèmes, anti-cellulitiskleding of bijv. massagerollers is ooit wetenschappelijk vastgesteld dat ze werken. Gelukkig kun je wel een professionele cellulitisbehandeling ondergaan.

Bekende anti-cellulitis behandelingen zijn Velashape en Velasmooth. Bij deze methodes worden massagerollers gecombineerd met radiogolven en infrarood. De massagerollers maken de vetcellen en bindweefsellagen ‘los’, waarna met infrarood en radiogolven de vetcellen worden afgebroken. Velashape en Velasmooth-behandelingen zijn helaas niet goedkoop. Bovendien moet je vrijwel altijd meerdere behandelingen ondergaan om een goed resultaat te behalen. De meeste vrouwen zijn wel bijzonder te spreken over de resultaten.

Cellulitis voorkomen

Behalve een behandeling te ondergaan, kun je ook van alles doen om cellulitis te verminderen en voorkomen. Het is daarbij van belang op de volgende zaken te letten.

Let op je voeding

Gezond eten en voldoende drinken zijn belangrijk voor een gezonde huid. Ongezonde voeding, zoals bijv. junk food en andere snacks, bevatten veel afvalstoffen die waarschijnlijk bijdragen aan de vorming van cellulitis. Stoffen en vitamines die veel voorkomen in groente en fruit kunnen deze en andere afvalstoffen die in je lichaam circuleren helpen neutraliseren. Voldoende drinken is ook weer van belang om afvalstoffen af te voeren. Kortom:

 • Eet voldoende fruit en groente
  Denk bij fruit aan abrikozen, ananas, sinaasappel, papaya, watermeloen, bosvruchten, kiwi’s, perziken, pruimen en kersen.
  Goede groentes zijn broccoli, bieten, wortels, venkel en spinazie.
 • Eet zo weinig mogelijk gefrituurde voeding en junkfood
 • Matig je zout consumptie
 • Drink minimaal 1,5 liter vocht per dag
  Let verder op de hoeveelheid koffie en alcohol die je drinkt, te veel koffie en te veel alcohol zijn niet gezond voor je huid.
 • Matig je suikerconsumptie

Zorg dat je voldoende beweegt

Voldoende lichaamsbeweging is om verschillende redenen belangrijk. Allereerst zorgt het, als je het goed aanpakt, voor een afname van de hoeveelheid vet die zich ophoopt op je benen en billen. Daarnaast verbetert bewegen en sporten de doorbloeding van alle lichaamsweefsels. Hierdoor kunnen afvalstoffen die bijdragen aan de vorming en instandhouding van cellulitis beter worden afgevoerd. Als je tenslotte, je benen en billen traint, bijvoorbeeld in de sportschool, dan zullen deze steviger worden waardoor de cellulitis minder duidelijk zichtbaar is.