Welke crèmes werken goed?

Anti-rimpelcrème tips

Anti rimpelcremes

Fijne lijntjes en rimpels. Iedereen krijgt er mee te maken. En we smeren daarom met zijn allen flink wat crèmepjes en zalfjes. Maar hoe weet je nou wat een goede crème is?

Wat is de beste anti-rimpelcrème?

Er zijn erg veel anti-rimpelcrèmes in de schappen te vinden. En allemaal beloven ze wonderen. Dit maakt het lastig om een goede keuze te maken.  Gelukkig is het veel makkelijker om een goede koop te doen dan je zou denken. Dermatologen hebben namelijk maar een paar middelen aangewezen die in anti-rimpelcrèmes voorkomen die bewezen werkzaam zijn. Namelijk Vitamine A, C en E.

Vitamine A en de huid

Vitamine-A-zuur is het enige bestanddeel in anti-rimpelcrèmes waarvan wetenschappelijk onomstreden vaststaat dat het rimpels doet verminderen. Zorg er dus voor dat jouw crème in elk geval vitamine A bevat. Dan doe je al snel een goede koop.

Vitamine C & E en de huid

Vitamine C en E kunnen de vrije radicalen bestrijden die voor fijne lijntjes en rimpels zorgen. Ze zijn daarmee goede bestanddelen voor het voorkomen van rimpels. Hoewel deze vitamines dus niet helpen bij het bestrijden van rimpels, is het uit preventief oogpunt wel verstandig om een dag- en/of nachtcrème te kiezen met vitamine C en E.

Dure crèmes of goedkope cremès?

De grote cosmeticamerken hebben allemaal diverse crèmes in hun assortiment. Hiervoor maken ze uitgebreid reclame. De meeste mensen denken daarom ook dat deze crèmes vele malen beter werken dan de goedkope huismerkcrèmes. Niets is echter minder waar. Keer op keer blijkt uit onderzoek dat goedkope crèmes net zo goed als, zo niet beter dan dure crèmes werken.

Een paar jaar geleden concludeerde de Duitse consumentenbond bijvoorbeeld dat de anti rimpelcrème Biocure van Aldi de beste resultaten opleverden. En de prijs? 2.99 euro per 50 ml! Een fractie van de prijs van de crèmes van de grote merken. Wie dus voorbij de mooie reclames kijkt, kan een een hoop geld besparen en hetzelfde of een beter resultaat behalen!